Frederikssund-elever får unik hands-on erhvervserfaring med lokale virksomheder

Foto: Frederikssund Kommune.
dato

Den 2. maj 2024 vil elever i Frederikssund Kommune få en unik mulighed for at opleve forskellige fag i praksis gennem det initiativ kendt som Kloge Hænder.

Arrangementet vil give knap 400 elever fra 7. og 8. klasse mulighed for at møde faglærte og se deres fag udført i praksis. Eleverne får også lov at prøve kræfter med forskellige fag. 16 virksomheder i Frederikssund Kommune deltager i denne begivenhed.

En af de spændende aktiviteter er en omvisning på Pedershave Omsorgscenter, hvor 8. L fra Ådalens Skole vil besøge stedet. Her vil eleverne møde medarbejdere med forskellige fagligheder og få et indblik i arbejdsopgaver og hjælpemidler, der anvendes i dagligdagen. Eleverne lærer også om velfærdsteknologi, hvilket vil give dem en bred forståelse af, hvordan teknologien anvendes i omsorgssektoren.

Blandt eleverne er 14-årige Lucas Thyregod Christiansen, der får mulighed for at prøve en lift og lære om velfærdsteknologi. Eleverne vil også få indsigt i arbejdsgangene på et omsorgscenter og se, hvordan de forskellige fagfunktioner interagerer med hinanden for at sikre en god pleje og omsorg for beboerne.

En anden omvisning finder sted hos KT Stålindustri, hvor 8. årgang fra Trekløverskolen afdeling Marienlyst får lov til at designe en bord- eller væglampe. Elevernes design bliver derefter realiseret i virksomhedens produktionshal, hvor de lærer om CAD-tegning, laserskæring, bukning og andre teknikker.

Tobias Vinding Thomsen, administrerende direktør for KT Stålindustri, vil fremvise deres imponerende 15 kW laserskærer og robotsvejser, som arbejder med stor præcision. Maskinen bliver ofte omtalt som en "Million dollar baby" på grund af dens høje teknologi og store værdi.

Efterfølgende vil eleverne få mulighed for at samle de udskårne metalstykker og bruge kantpresseren til at fremstille deres egne produkter. Sofie Jelsted og Oskar Trier er blandt eleverne, der vil fremstille en bordlampe.

Kloge Hænder i Frederikssund Kommune finder sted i uge 18, og omkring 400 elever fra 7. og 8. årgang deltager. 16 lokale virksomheder har meldt sig til at være med og give eleverne en forsmag på det praktiske arbejdsliv.

Blandt de deltagende virksomheder er Daniamant, EL-DAM, Fasters Have, Anlægsgartner Gottlieb, Jyske Bank, Koatek, KT Stålindustri, Lidman-Haver, Nordea, Meny Frederikssund, Real Truck, Pedershave Omsorgscenter, Restaurant Toldboden, STARK, SuperBrugsen Jægerspris og Tolleruphøj Omsorgscenter.

https://www.frederikssund.dk/service/Nyheder/2024/Maj/elever-bliver-klogere-paa-uddannelse-og-job

Kilde: Frederikssund Kommune