Frederikssund fejrer åbning af nyt kultur- og havnebad med musik og festligheder

Foto: Frederikssund Kommune.
dato

D. 2. juni 2024 markerede en vigtig dag for Frederikssund Kommune med åbningen af det nye Kultur- og Havnebad på Tippen.

En stor menneskemængde bestående af mange hundrede personer havde fundet vej til Tippen for at deltage i festlighederne omkring åbningen af Frederikssund Kommunes nye Kultur- og Havnebad. Arrangementet bød på en række underholdende indslag og betydningsfulde taler.

Frederikssund Musikskole indledte åbningsfesten med musik, og efterfølgende optrådte byens vikingernes lurblæsere til stor begejstring for det fremmødte publikum. Som en ekstra overraskelse blev konfettirør med bionedbrydeligt indhold affyret.

Der var flere taler på programmet, hvor borgmester Tina Tving Stauning (A) understregede havnebadets betydning for kommunen. Michael Tøgersen (I), formand for Job, erhverv og kultur, fremhævede projektet som en milepæl, mens Niels Martin Viuff (C), formand for Unge, fritid og idræt, talte om havnebadets positive indflydelse på foreningslivet. Byådsmedlem Lars Jepsen (A) repræsenterede Frederikssund Ny Initiativråd (FNI) under arrangementet.

Bag det imponerende projekt stod entreprenørfirmaet Per Aarsleff, med EMCON som bygherrerådgiver og arkitektfirmaet Christensen og Co. som ansvarlige for designet. Friluftsrådet og A.P. Møller-fonden bidrog økonomisk til projektet, hvor sidstnævnte donerede over 8 millioner kroner.

Aktiviteterne på åbningsdagen var mange og inkluderede blandt andet, at repræsentanter fra FNI var de første til at hoppe i vandet. For at sikre en god oplevelse for alle, blev der sat en begrænsning på 200 gæster ad gangen i havnebadet. Derudover markerede man en åbenthusperiode fra 3. til 16. juni, hvor der også var mulighed for at prøve sauna i samarbejde med vinterbadeforeninger.

Faciliteterne ved havnebadet bød på informative indslag om livet i fjorden fra naturvejledere, mens der blev uddelt is, popcorn og slush-ice til de besøgende. Havnebadets landgangsbro var udsmykket med Dannebrog i dagens anledning, hvilket understregede festligheden og glæden ved åbningen.

https://www.frederikssund.dk/service/Nyheder/2024/Juni/folkefest-ved-aabning-af-kultur--og-havnebadet

Kilde: Frederikssund Kommune