Videnskaben bag øl: Foredrag i Slangerup Bio

dato

Oplev en spændende aften i Slangerup Bio, hvor Carlsbergs forskningslaboratoriums banebrydende arbejde præsenteres. Tirsdag den 19. november 2024 kl. 19:00 kan du dykke ned i videnskaben bag øl og klimatolerante fødevarer. Entréen er 30 kr.

Carlsberg er kendt for sin ølbrygning, men deres forskningslaboratorium har også bidraget væsentligt til videnskaben. Under dette foredrag vil lederen af Carlsberg Laboratorium, Birgitte Skadhauge, og brygmester Erik Lund, dele deres indsigt i bryggeriets forskning og innovation.

Fra gær til klimatolerante planter

Hør om forskningen i ingredienser som byg og humle, og hvordan de kan dyrkes bæredygtigt. Foredraget vil også dække udviklingen af nye gærtyper, der kan producere alkoholfrit øl uden at gå på kompromis med smagen.

Derudover vil du få indblik i den nyeste teknologi inden for klimatolerante fødevarer. Dette inkluderer opdagelser af 2 millioner år gammelt DNA fra planter i Nordgrønland, der kan give indsigt i fortidens klimaforandringer.

Smag på forskningen

Under foredraget vil der blive serveret små smagsprøver på fem udvalgte øltyper, som gennemgås i løbet af aftenen. Dette giver en unik mulighed for at opleve, hvordan videnskaben påvirker smagen af øl.

Foredraget er en del af serien Offentlige foredrag i Naturvidenskab, arrangeret af Aarhus Universitet og i samarbejde med Carlsbergfondet. Det streames live fra Aarhus Universitet og varer en halv time længere end normalt.

Praktisk information
Dato: Tirsdag den 19. november 2024
Tid: Kl. 19:00
Sted: Slangerup Bio, Brobæksgade 4, 3550 Slangerup
Entré: 30 kr
Målgruppe: Alle
Læs mere om foredraget her.



Vi tager forbehold for, at oplysningerne om begivenheden kan have ændret sig siden, vi skrev artiklen. Tjek seneste opdateringer her
Kilde: Kultunaut